Кількість
|
Вартість
|
||
|
Аромат
В ароматі акація, липа та яскраво виражений аромат стиглої айви.
Смак
Смак свіжий, округлий, ідеально збалансований з тривалим посмаком.
Виноробня
Шабо – один з найдавніших теруарів Європи. Виноробством в цьому регіоні займались ще прадавні греки. Саме вони в VI – II ст. до Різдва Христова заснували на березі Чорного моря поселення Тіра (пізніше – місто Акерман) і першими висадили тут виноградники. А було це понад 2,5 тисячі років тому. У 16-му сторіччі в цих краях розпочався «турецький період». Поселення отримало назву «Аша-абаг», що перекладається з турецької як «нижні виноградні сади». Серед них був один, який і досі росте в Шабо і вважається автохтонним – Тельті-Курук (в перекладі з турецької означає «лисячий хвіст»).
Початок високої культури виноградарства та виноробства в цьому регіоні пов'язаний зі швейцарськими переселенцями. В 1822 році тут засновано виноробне поселення.
На основі багатовікових традицій шабського виноробства у 2003 році було створено компанію SHABO – український виноробний комплекс з повним циклом виробництва. Продукцію компанії відзначено понад 500 нагородами авторитетних міжнародних конкурсів.