Кількість
|
Вартість
|
||
|
Аромат
Тонкий, вишуканий аромат квітів, характерні мінеральні ноти, елегантні тони витримки - здоба, вершки, ваніліь, хлібна скоринка.
Смак
Освіжаючий, довгий і легкий смак з яскравою мінеральністюта елегантною свіжістю.
Виніфікація
Ручний збір винограду. Виноградні лози істинно шампанських сортів були придбані в Європі з урахуванням особливостей ґрунтів Шабо і висаджені на кращих ділянках теруару. Заради створення продукту виняткової якості, кількість виноградних ґрон на кожній лозі скорочується до 2 кг.
За класичною технологією ігристі вина в Шабо створюють з XIX ст. – за часів швейцарських переселенців. Такий спосіб шампанізації включає довгу витримку ігристого вина безпосередньо в пляшці на тонкому дріжджовому осаді не менше 9 місяців.
Для виробництва лімітованої колекції класичних ігристих вин GRAND RESERVE SHABO відбираються тільки видатні купажі базових вин, які попередньо пройшли процес бродіння та витримки протягом 3-6 місяців у французьких дубових баріках, оснащених автоматизованою системою контролю температури.
Відповідно до технологій, шампанізація здійснюється безпосередньо в пляшках на тонкому дріжджовому осаді з подальшою довгою витримкою - від 3-х років.
У витриманих ігристих SHABO Brut та екстра Extra Brut – це співвідношення майже нульове (менше ніж 3 г цукру на літр).
Виноробня
Шабо – один з найдавніших теруарів Європи. Виноробством в цьому регіоні займались ще прадавні греки. Саме вони в VI – II ст. до Різдва Христова заснували на березі Чорного моря поселення Тіра (пізніше – місто Акерман) і першими висадили тут виноградники. А було це понад 2,5 тисячі років тому. У 16-му сторіччі в цих краях розпочався «турецький період». Поселення отримало назву «Аша-абаг», що перекладається з турецької як «нижні виноградні сади». Серед них був один, який і досі росте в Шабо і вважається автохтонним – Тельті-Курук (в перекладі з турецької означає «лисячий хвіст»).
Початок високої культури виноградарства та виноробства в цьому регіоні пов'язаний зі швейцарськими переселенцями. В 1822 році тут засновано виноробне поселення.
На основі багатовікових традицій шабського виноробства у 2003 році було створено компанію SHABO – український виноробний комплекс з повним циклом виробництва. Продукцію компанії відзначено понад 500 нагородами авторитетних міжнародних конкурсів.