Кількість
|
Вартість
|
||
|
Аромат
Складний аромат з нотами стиглої айви, груші, абрикосового конфітюру, апельсинових цукатів, жовтої сливи та персика.
Смак
М’який і округлий звираженою фруктовою солодкістю, що завершується обволікаючим медовим післясмаком.
Виготовлення
Напій, що не має аналогів в Україні.
Історія цього продукту з французьким корінням і бере свій початок з XVI сторіччя.
Шабо де Шарант неможливо назвати ані вином, ані коньяком. Адже він є унікальним поєднанням виноградного сусла та коньячного спирту, що походять з однієї місцевості.
Шабо Голд де Шарант виготовлений повністю з винограду шабського теруару. В складі не зброджене сусло винограду Рислінг та власні марочні коньячні спирти з 5-річною витримкою.
Купаж проводиться з урахуванням міцності та цукру в готовому продукті. Солодкість Шабо де Шарант натуральна, адже використано не зброджене сусло. Після купажування Шабо Голд де Шарант витримується в дубових баріках не менше 1 місяця. Бочки французькі з лімузенського та американського дуба.
Виноробня
Шабо – один з найдавніших теруарів Європи. Виноробством в цьому регіоні займались ще прадавні греки. Саме вони в VI – II ст. до Різдва Христова заснували на березі Чорного моря поселення Тіра (пізніше – місто Акерман) і першими висадили тут виноградники. А було це понад 2,5 тисячі років тому. У 16-му сторіччі в цих краях розпочався «турецький період». Поселення отримало назву «Аша-абаг», що перекладається з турецької як «нижні виноградні сади». Серед них був один, який і досі росте в Шабо і вважається автохтонним – Тельті-Курук (в перекладі з турецької означає «лисячий хвіст»).
Початок високої культури виноградарства та виноробства в цьому регіоні пов'язаний зі швейцарськими переселенцями. В 1822 році тут засновано виноробне поселення.
На основі багатовікових традицій шабського виноробства у 2003 році було створено компанію SHABO – український виноробний комплекс з повним циклом виробництва. Продукцію компанії відзначено понад 500 нагородами авторитетних міжнародних конкурсів.